Big Macs voor het stapelen van Sats: Slecht Crypto nieuws van de week

Bekijk de Bad Crypto podcast van deze week…

Bitcoin gaat door met zijn stierenloop. De munt is de afgelopen week met meer dan 12 procent gestegen en kietelt nu 16.000 dollar. Volgens de Big Mac Index zal een Bitcoin nu maar liefst 6.3421,26 van de gigantische hamburgers kopen. Hij heeft zelfs de monetaire basis van de Russische roebel gepasseerd en is op weg om Canada te verslaan. Dat zal gebeuren als de Bitcoin 18.000 dollar waard is. Het is er bijna. De munt heeft al een marktkapitalisatie die groter is dan die van Bank of America, Netflix en Shopify. Als het blijft stijgen, zal het binnenkort in de top 20 van de activa per marktcap staan, naast Facebook, Tesla en Apple. Het is geen wonder dat economen bij de Amerikaanse Federal Reserve de waarde van de CBDC’s beter in de gaten houden. Zij denken dat een digitale centrale bank een nuttige manier kan zijn om geld rechtstreeks aan de huishoudens te leveren.

Niet iedereen is zo optimistisch. Eric Wall, chief investment officer van crypto hedge fund Arcane Asset, wedt met een miljoen dollar dat Bitcoin’s stock-to-flow model tegen 2025 gebroken zal zijn. Met ‚kapot‘ bedoelt hij dat Bitcoin nog geen 50 procent van het doelbereik zal hebben bereikt. In een tweet waarin hij de uitdaging uiteenzette, tagde hij in PlanB, de maker van het model. PlanB had een Bitcoin-prijs voorspeld van $100.000-$288.000 tegen december 2021. David Schwartz, CTO van Ripple, neemt die weddenschap niet aan. Hij zegt dat hij al ongeveer $300.000 heeft verloren door te handelen in lopers die „volledig waardeloos“ bleken te zijn.

Het publiek is ook nog steeds niet helemaal overtuigd. Douglas Tuman, een crypto liefhebber en Monero podcaster, verloor zijn bod op het 4e district van New York. Hij liep als Republikein op een pro-crypto platform. Joe Biden, echter, heeft Gary Gensler geselecteerd om als adviseur te dienen, om te helpen bij een soepele overgang met de Federal Reserve en de bank- en effectenregelgevers. Gensler was eerder voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission en heeft gesproken over het belang van regelgeving om cryptocurrencies te helpen groeien.

De regelgeving is al op één Bitcoin Code-gebruiker terechtgekomen. Volodymyr Kvashuk, een Microsoft-ingenieur, is veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor het stelen van $10 miljoen aan digitale valuta. Hij vertelde de IRS ook dat de 2,8 miljoen dollar aan cryptokrediet dat door zijn account ging, een geschenk was van een familielid. Dat maakte deze misdaad de eerste crypto veroordeling met een belastingelement.

In het buitenland verkoopt de China Construction Bank, een van de vier grootste banken in China, voor $3 miljard aan obligaties en laat kopers deze betalen met Bitcoin. Het World Economic Forum ziet de blokketen als de sleutel tot duurzame digitale financiering. En ZebPay, India’s oudste cryptocurrency exchange, lanceert zijn eigen NFT en start een NFT-marktplaats.

Het is echter niet allemaal goed nieuws. Binance is begonnen met het blokkeren van Amerikaanse gebruikers van haar platform. Gebruikers hebben 90 dagen de tijd om hun geld op te nemen. De blokkade is het resultaat van de eisen van de Amerikaanse toezichthouders voor de implementatie van Know Your Customer en anti-witwasvoorschriften. En in Hong Kong heeft een voorstel om crypto-beurzen te verplichten een licentie te verkrijgen en zich alleen te richten op professionele beleggers, kritiek gekregen. Het voorstel, zo stellen sommige deskundigen, zal het volume beperken en suggereren dat crypto activa speculatief zijn.

Tenslotte, terwijl de laatste paar weken behoorlijk bewogen zijn geweest voor Bitcoin, staat Bitcoin Cash op het punt om zijn moment te beleven. De muntharde vorken in 15 november. Zorg dat u klaar bent.