Bitcoin kan snart vises på VISA-nettverket, sier administrerende direktør Al Kelly

Betalingsgiganten kan legge til kryptovalutaer i det ekspansive globale nettverket.

Bitcoin på VISA?

Betalingsgiganten VISA kan snart legge til Bitcoin og andre kryptovalutaer i sitt ekspansive betalingsnettverk, sa administrerende direktør Alfred Kelly under en onlineopptreden i forrige uke.

„I den grad en bestemt digital valuta blir et anerkjent utvekslingsmiddel, er det ingen grunn til at vi ikke kan legge den til i nettverket vårt, som allerede støtter over 160 valutaer i dag,“ sa Kelly.

Til tross for ordene er Kelly imidlertid ikke helt overbevist om den videre bruken av kryptokurver så langt. Betalingsveteranen sa at mens Bitcoin var blant de mest brukte og kjente kryptovalutaene, var dens funksjon mer som „digitalt gull“, og at det „ikke ble brukt som en betalingsform på en betydelig måte på dette tidspunktet.“

Kryptovaluta-tjenester er så langt bare tillatt for børser og lommebokleverandører som mottar fiat fra en kunde og bytter det til krypto på slutten. Dette betyr at når en kunde bruker et „kryptokort“ hos en forhandler, interagerer ikke selve kryptoen med VISA-nettverket. I stedet selger børsen en tilsvarende mengde krypto, og VISA behandler betalingen i fiat.

Men Kelly sier at det snart kan endre seg. På et bedriftsmøte under firmaets første inntjeningsanrop i 20201 sa han at VISA kunne bidra til å gjøre kryptomarkedet mer trygt, sikkert og nyttig for sine millioner av kunder over hele verden.

Han la til i betraktningen:

„Vår strategi her er å jobbe med lommebøker og børser for å gjøre det mulig for brukere å kjøpe disse valutaene ved hjelp av Visa-legitimasjonen eller å utbetale Visa-legitimasjonen for å foreta et fiat-kjøp hos noen av de 70 millioner selgerne der Visa aksepteres globalt.“

Stablecoin rush

Kelly erkjente fremveksten av stabile mynter – kryptovalutaer som holder en stabil verdi og er knyttet til 1: 1-basis med fiat-valutaer, for eksempel amerikanske dollar, og sa at slike tokens ble utviklet for bruk i global handel.

VISA støtter allerede over 35 ledende og høyprofilerte kryptovaluta-plattformer, lommebøker og kryptokort. Disse inkluderer Crypto.com, BlockFi, Fold og BitPanda – og sies å nå over 50 millioner VISA-kunder.