Bitcoin-rally vertraagt ​​naarmate walvissen rijkdom overdragen aan particuliere beleggers

Crypto-analysebedrijf Glassnode heeft verschillende indicatoren opgemerkt die suggereren dat de bulls van Bitcoin zouden kunnen vertragen.

Analytics-provider Glassnode meldt dat de huidige on-chain indicatoren suggereren dat de Bitcoin-bullmarkt mogelijk in de latere stadia komt

In het rapport van de Week on Chain van 22 maart constateerde on-chain analytics provider Glassnode een afname van het aantal Bitcoin-walvissen, ondanks een consistente accumulatie van wallets met 1 BTC of minder sinds maart 2018.

„De aanhoudende accumulatie van kleine boeren toont een bereidheid tot HODL door volatiliteit, waarbij de trend van medio 2018 tot en met de chaos van 2020 ononderbroken is“, aldus het rapport.
Walvisadressen met meer dan 100 BTC waren in vergelijking relatief vlak, waarbij de groep momenteel 62,6% van het aanbod in handen heeft – een stijging van slechts 0,87% in de afgelopen 12 maanden.

Op basis van de statistiek „Reserverisico“ – die wordt gebruikt om het vertrouwen van langetermijnhouders in verhouding tot de prijs van Bitcoin te beoordelen, beweert Glassnode dat er momenteel een BTC „vermogensoverdracht“ van langetermijnhouders naar nieuwe kopers gaande is.

Reserve risico: Glassnode

Het rapport stelde dat bullmarkten over het algemeen een vergelijkbaar pad volgen voor vermogensoverdracht over drie verschillende fasen, die kunnen worden gebruikt om in te schatten in welke fase de huidige cyclus zich bevindt. Piek-hodl-fasen zijn buigpunten waar het grootste deel van de langetermijnhouder, of LTH , zijn eigen munten winstgevend .

“Vergelijkbaar met de Reserve Risk-maatstaf, suggereren deze onderzoeken dat de omstandigheden vergelijkbaar zijn met de tweede helft of latere stadia van een bullmarkt. Er blijft een groter relatief deel van het aanbod over dat nog steeds in handen is van LTH’s, die slechts 9% hebben uitgegeven sinds het veronderstelde Peak HODL-punt. “

Glassnode is niet de enige die speculeert dat het einde van het bullseizoen op de loer ligt, met de Chinese mijnbouwpool BTC.TOP CEO Jiang Zhuoer die speculeerde dat de bullmarkt al in september voorbij zou kunnen zijn.

In een gesprek met de lokale media op 21 maart haalde hij een algemeen economisch herstel aan te midden van de uitrol van het COVID-19-vaccin en een waarschijnlijk afnemende interesse in crypto-activa als de recente trend van grote bedrijven zoals Tesla en MicroStrategy die Bitcoin aan hun schatkistreserves toevoegen, ophoudt om door te gaan. waarschijnlijke katalysatoren voor een marktomkering.

Beleggingsbeheerder Timothy Peterson merkte ook de recente daling van het aantal walvissen op en verklaarde: „dergelijke bewegingen zijn vaak, maar niet altijd, geassocieerd met bearmarkten.“ Peterson speculeerde dat de prijs van Bitcoin zou kunnen dalen tot $ 25.000.