Mijnbouwbedrijven in Binnen-Mongolië Stripte van Elektriciteitsprikkels

Hoewel de namen van de boerderijen niet onmiddellijk werden gepubliceerd, blijkt uit de beschikbare informatie dat twee door Bitmain geëxploiteerde mijnbouwbedrijven werden getroffen.

21 mijnboerderijen in het binnenland van Mongolië staan op het punt om hogere elektriciteitstarieven te betalen, omdat de regionale autonome regering de subsidie voor de mijnwerkers wil afschaffen. In een door het Department of Industrial and Information Technology aangekondigde beleidswijziging verklaarde het bureau dat 21 mijnboerderijen zijn gediskwalificeerd voor de handel in energie in de regio.

Hoewel de namen van de boerderijen niet onmiddellijk werden gepubliceerd, blijkt uit de beschikbare informatie dat twee mijnbouwbedrijven die door Bitmain worden geëxploiteerd, zijn getroffen. Ook een dochteronderneming van Ebang, de mijnbouwreus die een concurrent van Bitmain is, is getroffen.

Volgens Wu Blockchain, een Chinees nieuwsplatform gewijd aan het nieuws van de cryptografie, is ook China Telecom getroffen, waarvan de tak in het binnenland van Mongolië betrokken kan zijn geweest bij de mijnbouwactiviteiten in de regio.

Het nieuwe beleid sluit de mijnbouwbedrijven effectief uit van stimulansen die energie leverden tegen een gereduceerde prijs voor een bepaalde klasse van gebruikers. Immediate Edge behoort tot de regio’s met lage stroomkosten, waardoor het aantrekkelijk is voor mijnbouwgroepen. Met de uitsluiting geeft de binnen-Mongolië Power Group een signaal af dat de mijnbouwbedrijven de volledige kosten voor de geleverde energie moeten betalen.

Significante impact op de mijnbouw in Mongolië

Het beleid zou enige invloed hebben op de cryptocentrische markt. Dit is de mening van Kevin Pan, de CEO en mede-oprichter van Poolin, een in China gevestigde mijnbouwpool. Hij zei dat de kosten van elektriciteit tot 0,1 Yuan per kilowattuur of het equivalent van 0,014 dollar kunnen stijgen.

Op dit moment zijn de kosten van elektriciteit in de regio 0,26 – 0,28 yuan (0,037 – 0,040 dollar) per kilowattuur. Het nieuwe beleid zal de kosten zien stijgen tot 0,38 yuan (0,054 dollar) per kilowattuur.

Hoewel de stijging verwaarloosbaar lijkt, voor de energie-intensieve mijnbouwindustrie, is het vrij aanzienlijk, omdat het stijgt, vrij dramatisch de overheadkosten van de exploitatie van een mijnboerderij in de regio. Zo zou een 10.000 kwh verbruikend landbouwbedrijf met de toename een extra $3.360 per dag kosten. Gezien het feit dat een dergelijk landbouwbedrijf als klein of middelgroot wordt beschouwd, is de kostenimplicatie voor grotere mijnbouwbedrijven vrij aanzienlijk.

Het document stelde dat het nieuwe beleid werd aangenomen omdat het bureau ontdekte dat veel zogenaamde datacenters die in de regio actief zijn in feite cryptocurrency mijnbouwbedrijven zijn. Deze openbaring werd duidelijk nadat ambtenaren enkele van deze bedrijven hadden bezocht.